dilluns, 14 de maig del 2012

dilluns, 7 de maig del 2012

TEMA 10: Treball amb imatges, àudio i vídeo


    5. TEMA 10: TREBALL AMB IMATGES, ÀUDIO I VÍDEO


    1. Quina diferència hi ha entre un port USB i un port FireWire?
    L'USB s'utilitza per a dispositius multimèdia com escàners i càmeres digitals i la seva velocitat de transferència de dades varia en funció del tipus de port. En canvi, el port FireWire assoleix una velocitat de 400 Mbit/s i 800 Mbit/s en les transferències i s'utilitza normalment per dispositius de la marca Sony.
    2. Què és un dispositiu de captura?
    És un dispositiu que ens permet capturar imatges, àudio o vídeo i que ens permet emmagatzemar-los en una targeta de memòria per al seu ús posterior, ja sigui per la seva reproducció o per editar-los amb algun programa específic que ens permeti modificar-los.
    3. Quins tipus de dispositius de captura hi ha?
    Hi ha tres tipus:
    Àudio: Targeta de so, targeta capturadora d'àudio/vídeo...
    Vídeo: Càmera de vídeo, targeta capturadora de vídeo/àudio...
    Imatge: Càmera de fotos digital, escàner...
    4. Enumera un aparell de captura per cada tipus de captura que hi ha.
    Dispositius multimèdia
    Escàner: Dispositiu d'entrada que ens permet digitalitzar qualsevol imatge o document i convertir-lo en un fitxer per poder emmagatzemar-lo i manipular-lo.
    Càmera de fotos digital: Dispositiu que ens permet capturar imatges i vídeos i emmagatzemar-los en una targeta de memòria, depèn de la memòria de la targeta s'en podran emmagatzemar mes o menx.
    Poden ser passades per la targeta de memòria o un USB
    Targeta de so: Ens permet tan reproduir àudio com capturar-lo per mitjà de les entrades de que disposa (línia, micròfon).
    Targeta capturadora d'àudio/vídeo: permet capturar àudio i vídeo en formato analògic a traves de cables connectats al dispositiu d'emissió del vídeo i àudio ja sigui una càmera de vídeo antiga o un aparell de vídeo.
    Càmera de vídeo:Dispositiu que ens permet gravar imatges i àudio per a dur per al seu tractament, podem usar una targeta capturadora d'àudio i video si es tracte d'una càmera analògica o usar el port FireWire si la càmera es digital.
    5. Què es pot fer una vegada que s'ha fet una captura multimèdia?
    Si s'ha fet amb una càmera digital : les podem emmagatzemar en una targeta de memòria en funció de la memòria de la targeta s'en podran emmagatzemar mes o menx.
    Aquestes imatges poden ser traspassades amb aquesta mateixa targeta de memòria.
    Si l'ordinador no te un lector de targetes es pot fer també mitjançant un USB


Escàner

Dispositiu d'entrada que ens permet digitalitzar qualsevol imatge o document i convertir-lo en un fitxer per poder emmagatzemar-lo i manipular-lo.




Càmera de fotos digital

    Dispositiu que ens permet capturar imatges i vídeos i emmagatzemar-los en una targeta de memòria, depèn de la memòria de la targeta s'en podran emmagatzemar mes o menx.
    Poden ser passades per la targeta de memòria o un USB


Targeta de so

    Ens permet tan reproduir àudio com capturar-lo per mitjà de les entrades de que disposa (línia, micròfon).
    Targeta capturadora d'àudio/vídeo:permet capturar àudio i vídeo en formato analògic a traves de cables connectats al dispositiu d'emissió del vídeo i àudio ja sigui una càmera de vídeo antiga o un aparell de vídeo.


Càmera de vídeo

    Dispositiu que ens permet gravar imatges i àudio per a dur per al seu tractament, podem usar una targeta capturadora d'àudio i video si es tracte d'una càmera analògica o usar el port FireWire si la càmera es digital.


Targeta capturadora d'àudio/vídeo
Permet capturar àudio i vídeo en formato analògic a traves de cables connectats al dispositiu d'emissió del vídeo i àudio ja sigui una càmera de vídeo antiga o un aparell de vídeo.