dilluns, 16 d’abril del 2012

Fibra òptica

IMG_4721 by ThiagoMartins
IMG_4721, a photo by ThiagoMartins on Flickr.

Fibra óptica by Ampliato [ Edu ]

FIbra Óptica by Gonzo Tapia
Què és la fibra òptica?
La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com a una guia d'ones per al rang de freqüències compreses entre 1014 Hz i 1015 Hz. És molt important generar la freqüència de llum adequada segons el tipus de fibra amb què es treballa.
On s'utilitza?
Després d'anys d'investigació, al 1977 es duu a terme un experiment amb gran èxit que demostra la capacitat de la fibra òptica en comunicacions de veu, vídeo i dades utilitzant làsers i LED com a fonts de llum. Això deriva en el gran desenvolupament d'aquest material en el camp de les telecomunicacions.
Quins són els avantatges que hi ha ?
§  Molt flexible, menor pes i volum.
§  Gran ample de banda: permet la transmissió d'un gran volum d'informació.
§  Baixa Atenuació: permet realitzar enllaços de major longitud sense necessitat de repetidors. L'atenuació depèn del tipus de fibra òptica i de la longitud d'ona utilitzada.
§  No és afectada per les interferències electromagnètiques. Es deu al fet que dintre seu no viatja senyal elèctric sinó llum. S'aconsegueix un índex menor d'errors en la transmissió de senyals digitals.
§  Seguretat i aïllament elèctric. Molt útil en determinades aplicacions en ambients perillosos (ambients explosius o inflamables), on no es poden produir descàrregues elèctriques o espurnes.
§  Seguretat enfront de possibles intervencions en la línia: Encara que no és impossible "punxar" una fibra òptica, és més difícil que en altres suports i normalment la intervenció es pot detectar.
§  Més resistent a condicions.
Quines companyes de telecomunicacions l’ofereixen? Quina d’elles creus que ofereix millors condicions. 
Telecomunicacions. En aquest apartat cal incloure la xarxa d'enllaços i la xarxa d'abonament de les administracions públiques de telefonia. Cal destacar la importància de les fibres òptiques en el context de la xarxa digital de serveis integrats (RDSI).

dijous, 12 d’abril del 2012

Llicència Attribution / imatge

Llicència Attribution
Aquesta imatge m'agrada perquè és un grafiti a una paret de totxos i juga amb les diferents tonalitats de blaus de manera que la dona que esta  pintada ressalti, expressa tranquil·litat i al mateix temps rebeldia.