dilluns, 14 de maig del 2012

dilluns, 7 de maig del 2012

TEMA 10: Treball amb imatges, àudio i vídeo


    5. TEMA 10: TREBALL AMB IMATGES, ÀUDIO I VÍDEO


    1. Quina diferència hi ha entre un port USB i un port FireWire?
    L'USB s'utilitza per a dispositius multimèdia com escàners i càmeres digitals i la seva velocitat de transferència de dades varia en funció del tipus de port. En canvi, el port FireWire assoleix una velocitat de 400 Mbit/s i 800 Mbit/s en les transferències i s'utilitza normalment per dispositius de la marca Sony.
    2. Què és un dispositiu de captura?
    És un dispositiu que ens permet capturar imatges, àudio o vídeo i que ens permet emmagatzemar-los en una targeta de memòria per al seu ús posterior, ja sigui per la seva reproducció o per editar-los amb algun programa específic que ens permeti modificar-los.
    3. Quins tipus de dispositius de captura hi ha?
    Hi ha tres tipus:
    Àudio: Targeta de so, targeta capturadora d'àudio/vídeo...
    Vídeo: Càmera de vídeo, targeta capturadora de vídeo/àudio...
    Imatge: Càmera de fotos digital, escàner...
    4. Enumera un aparell de captura per cada tipus de captura que hi ha.
    Dispositius multimèdia
    Escàner: Dispositiu d'entrada que ens permet digitalitzar qualsevol imatge o document i convertir-lo en un fitxer per poder emmagatzemar-lo i manipular-lo.
    Càmera de fotos digital: Dispositiu que ens permet capturar imatges i vídeos i emmagatzemar-los en una targeta de memòria, depèn de la memòria de la targeta s'en podran emmagatzemar mes o menx.
    Poden ser passades per la targeta de memòria o un USB
    Targeta de so: Ens permet tan reproduir àudio com capturar-lo per mitjà de les entrades de que disposa (línia, micròfon).
    Targeta capturadora d'àudio/vídeo: permet capturar àudio i vídeo en formato analògic a traves de cables connectats al dispositiu d'emissió del vídeo i àudio ja sigui una càmera de vídeo antiga o un aparell de vídeo.
    Càmera de vídeo:Dispositiu que ens permet gravar imatges i àudio per a dur per al seu tractament, podem usar una targeta capturadora d'àudio i video si es tracte d'una càmera analògica o usar el port FireWire si la càmera es digital.
    5. Què es pot fer una vegada que s'ha fet una captura multimèdia?
    Si s'ha fet amb una càmera digital : les podem emmagatzemar en una targeta de memòria en funció de la memòria de la targeta s'en podran emmagatzemar mes o menx.
    Aquestes imatges poden ser traspassades amb aquesta mateixa targeta de memòria.
    Si l'ordinador no te un lector de targetes es pot fer també mitjançant un USB


Escàner

Dispositiu d'entrada que ens permet digitalitzar qualsevol imatge o document i convertir-lo en un fitxer per poder emmagatzemar-lo i manipular-lo.




Càmera de fotos digital

    Dispositiu que ens permet capturar imatges i vídeos i emmagatzemar-los en una targeta de memòria, depèn de la memòria de la targeta s'en podran emmagatzemar mes o menx.
    Poden ser passades per la targeta de memòria o un USB


Targeta de so

    Ens permet tan reproduir àudio com capturar-lo per mitjà de les entrades de que disposa (línia, micròfon).
    Targeta capturadora d'àudio/vídeo:permet capturar àudio i vídeo en formato analògic a traves de cables connectats al dispositiu d'emissió del vídeo i àudio ja sigui una càmera de vídeo antiga o un aparell de vídeo.


Càmera de vídeo

    Dispositiu que ens permet gravar imatges i àudio per a dur per al seu tractament, podem usar una targeta capturadora d'àudio i video si es tracte d'una càmera analògica o usar el port FireWire si la càmera es digital.


Targeta capturadora d'àudio/vídeo
Permet capturar àudio i vídeo en formato analògic a traves de cables connectats al dispositiu d'emissió del vídeo i àudio ja sigui una càmera de vídeo antiga o un aparell de vídeo.


dilluns, 16 d’abril del 2012

Fibra òptica

IMG_4721 by ThiagoMartins
IMG_4721, a photo by ThiagoMartins on Flickr.

Fibra óptica by Ampliato [ Edu ]

FIbra Óptica by Gonzo Tapia
Què és la fibra òptica?
La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com a una guia d'ones per al rang de freqüències compreses entre 1014 Hz i 1015 Hz. És molt important generar la freqüència de llum adequada segons el tipus de fibra amb què es treballa.
On s'utilitza?
Després d'anys d'investigació, al 1977 es duu a terme un experiment amb gran èxit que demostra la capacitat de la fibra òptica en comunicacions de veu, vídeo i dades utilitzant làsers i LED com a fonts de llum. Això deriva en el gran desenvolupament d'aquest material en el camp de les telecomunicacions.
Quins són els avantatges que hi ha ?
§  Molt flexible, menor pes i volum.
§  Gran ample de banda: permet la transmissió d'un gran volum d'informació.
§  Baixa Atenuació: permet realitzar enllaços de major longitud sense necessitat de repetidors. L'atenuació depèn del tipus de fibra òptica i de la longitud d'ona utilitzada.
§  No és afectada per les interferències electromagnètiques. Es deu al fet que dintre seu no viatja senyal elèctric sinó llum. S'aconsegueix un índex menor d'errors en la transmissió de senyals digitals.
§  Seguretat i aïllament elèctric. Molt útil en determinades aplicacions en ambients perillosos (ambients explosius o inflamables), on no es poden produir descàrregues elèctriques o espurnes.
§  Seguretat enfront de possibles intervencions en la línia: Encara que no és impossible "punxar" una fibra òptica, és més difícil que en altres suports i normalment la intervenció es pot detectar.
§  Més resistent a condicions.
Quines companyes de telecomunicacions l’ofereixen? Quina d’elles creus que ofereix millors condicions. 
Telecomunicacions. En aquest apartat cal incloure la xarxa d'enllaços i la xarxa d'abonament de les administracions públiques de telefonia. Cal destacar la importància de les fibres òptiques en el context de la xarxa digital de serveis integrats (RDSI).

dijous, 12 d’abril del 2012

Llicència Attribution / imatge

Llicència Attribution
Aquesta imatge m'agrada perquè és un grafiti a una paret de totxos i juga amb les diferents tonalitats de blaus de manera que la dona que esta  pintada ressalti, expressa tranquil·litat i al mateix temps rebeldia.

dilluns, 19 de març del 2012

CREATIVE COMMONS

Reconeixement (Attribution)
El material creat per un artista pot ser distribuït, copiat i exhibit per tercers si es mostra en els crèdits. Es podria dir que és el més bàsic dels requisits de les llicències ja que fa que l’autor acumuli punts que fan que tingui una bona reputació i evita que altres facin còpies fraudulentes i utilitzin la base d’aquest material per modificar-lo.
Sense obra derivada (No derivative Works)
El material creat per un artista pot ser distribuït, copiat i exhibit però no es pot utilitzar per crear un treball derivat de l’original. (Semblant a la definició de la Wikipedia)
No comercial (Non comercial)
El material original i els treballs derivats poden ser distribuïts, copiats i exhibits mentre el seu ús no sigui comercial. Hi pot haver diferents símbols que representin aquesta llicència ja que s’utilitzen diferents monedes arreu del món. Per exemple, a Europa, s’utilitza l’euro i el símbol té una “€”, en canvi, als Estats Units, com que s’utilitza el dòlar, el símbol té una “$”.
Compartir igual (Share alike)
El material creat per un artista pot ser modificat i distribuït, però sota la mateixa llicència que el material original. (Semblant a la definició de la Wikipedia)
Reconeixement – Sense obra derivada
El material creat per un artista pot ser distribuït, copiat i exhibit per tercers si es mostra en els crèdits. No se’ns poden fer obres derivades.
Reconeixement – No comercial
El material creat per un artista pot ser distribuït, copiat i exhibit per tercers si es mostra en els crèdits. No se’ns poden fer obres derivades.
Reconeixement – Sense obra derivada – No comercial
El material creat per un artista pot ser distribuït, copiat i exhibit per tercers si es mostra en els crèdits. No se’n pot obtenir cap benefici comercial i les obres derivades han d’estar sota els mateixos termes de llicència que el treball original.
Reconeixement – No comercial – Compartit igual
El material creat per un artista pot ser distribuït, copiat i exhibit per tercers si es mostra en els crèdits. No se’n pot obtenir cap benefici comercial i les obres derivades han d’estar sota els mateixos termes de llicència que el treball original.
Reconeixement – No comercial
El material creat per un artista pot ser distribuït, copiat i exhibit per tercers si es mostra en els crèdits. Les obres derivades han d’estar sota els mateixos termes de llicència que el treball original.

dijous, 1 de març del 2012

Comentaris sobre el video

Tracte d'un home que només havia treballat amb pergamins i a la hora que porten un nou sistema operatiu no sap com utilitzar-lo per tan li han d'explicar el seu us. un home li ve a explicar el seu funcionament, fan bromes de com li explica el funcionament del llibre a la hora d'obrir-lo per la banda correcte, passar la pagina, tancar-lo...
Un amanera graciosa de representar  els nous sistemes operatius a la societat actual

dimarts, 21 de febrer del 2012

L'economia el treball i les empreses


Cada vegada hi ha més crisis i per el que diuen serà difícil sortir d'ella i tirar endavant s'han donat molts cassos de gent que es troba a l'atur per culpa de la crisis.
La crisis va començar els Estats Units.
Algunes causes de la crisis serien els alts preus de les matèries primeres, una gran crisis alimentaria.
La crisis va ser iniciada el 2008, molts especialistes internacionals diuen que es  "la crisis dels països desa rollats" ja que és degut fonamentalment en els països més rics.
Cada vegada hi ha més gent a l'atur més famílies pobres, pocs llocs de treball moltes empreses tanquen, botigues i els arquitectes no venen casses, pisos ni lloguen locals.
A les nostres famílies cada vegada es nota més hem de procurar no gastar tanta aigua , la llum, no comprar tantes cosses.

A la meva família ha afectat poc la crisi en comparació amb els extrems que estan algunes famílies.
Tinc sort de que els meus pares no pateixin aquesta crisi bruscament tot i que sempre es nota la crisis sobretot on es nota més es ala hora de comprar productes , me mare té una farmàcia i es podria dir que la crisis afecta perquè el govern ha ordenat que els productes baixin de preu això vol dir que el benefici per ala farmàcia es molt més baix, també el govern paga tard les receptes ales farmàcies  en lo qual els diners que s'han de donar als majoristes no  els hi pots pagar a temps i tens que demanar un cedit més interessos i això fa que tinguin deutes financers.
També treballa en uns laboratoris que passa pràcticament el mateix el govern paga tard i han de demanar cedits.
El meu pare  treballa en una empresa de comunicació on també és nota crisi ja que les empreses tanquen, o no necessiten fer publicitat de les seves empreses per falta de diners.




Els meus esports


Des de petita que practico molts esports bàsicament he fet natació, tennis, hokey, ara faig atletisme i des dels 8 anys enduro
Natació m'hi van apuntar per aprendre a nadar i després  un cop vaig aprendre m'hi vaig desapuntar després durant un any vaig provar de fer hokey però no hem va agradar gaire i vaig començar a fer tennis durant 7 o 8 anys i després  vaig deixar-ho fa dos anys per  començar a fer atletisme que m'agrada molt i m'especialitzo en distancies curtes com 60m, 100m, 200m, i 300m també faig relleus de 100m, 300m i 400m i salts com llargada i triple durant a questa temporada no he pogut fer salts per culpa del genoll però ara que hem fa menx mal començo a poder entrenar salts de llargada, triple començaré a entrenar quan tingui el genoll completament bé perquè triple requereix molta força ales cames i al genoll no m’ho aguanta.
Vaig començar a fer enduro quan jo i el meu germà ens va agradar veure com el meu pare competia i entrenava amb la moto ell ens ha entrenat fins ara.
És un esport que requereix força física.
Entrenem tots els diumenges que podem i quan hi ha “endurets” anem a competir i practicar al mateix temps.




Els esports


L'esport és qualsevol joc o activitat de lleure, basada en unes normes i que procura de millorar el benestar físic i mental de l'ésser humà.
Hi han molts esports que és poden practicar com: atletisme, basquet, futbol, waterpolo, natació, bàdminton, beisbol....
dintre de tots aquests esports  sempre hi han alguns que son els mes destacats com el futbol el basquet, el tennis per mi crec que son els més populars.

FUTBOL
és un esport d'equip jugat entre dos equips d'onze jugadors, i es considera l'esport més popular del món.
és juga en un cap d'herba o d'herba artificial.
HI han molts equips de futbol com el barça l’Atlètic de Madrid, Manchester, Real Madrid... però els més destacats són el barça i el Madrid dos equips molt rivals 
Barça
El 13 de juny de 2010 Sandro Rosell va guanyar les 12es eleccions ala presidència del club, quedant molt per davant de la resta de presidenciables
La temporada 2008-08 Josep guardiola antic jugador i capità del Barça.





















Real Madrid
Va ser fundat el 6 de març del 1902 amb el nom de Sociedad Madrid Foot-Ball Club
Florentino Pérez Rodríguez (Madrid,, 8 de Març de 1974)
José Mário dos Santos Mourinho Félix, és un entrenador de futbol. Actualment dirigeix al Real Madrid.




Novetats d'aquest any 2012

Aquest any 2012 trobo que l'he començat força bé el que més m'ha agradat fins ara i que he desfruitat més ha sigut que hem vaig comprar una KTM 125 de segona mà del 2006 d'enduro, pràcticament no l'havien feta servir  no tenia gaires km recorreguts. Jo a les meves motos els hi poso nom i aquesta es diu Princesa.
Cada any es fa una gran cursa que és diu Toni Soler és molt famosa però fa 3 anys li van cambial el nom per Bassella race1 una cursa  que es fa a la Bassella es d'enduro i es compateix amb diferents categories depèn de si vols fer una (Amigos), dos voltes (Junior Sènior...), si només fas la volta de reconeixement(Afició) o si competeixes amb clàssiques.
El dissabte 11 de Febrer es fa la volta de reconeixement de la cursa del diumenge on també hi entra una categoria que és diu Afició que fas les voltes de reconeixement de la cursa del diumenge com els participants de les altres categories. 
Per els mes petits hi ha una petita cursa de motocross en un circuit reduït que hi poden participar  de 15 anys cap avall en la qual participava el meu germà.
Cap a les 6 de la tarda és fa l’exhibició d'obstacles dels pilots d'elit.
A la volta de reconeixement la vaig fer jo, estava molt contenta per poder fer aquella cursa hi havien molts obstacles  baixades, roques, fang, bassals plens de gel, boscos  molta gent que és queia, molts taps que és feien, molts nervis, moltes emocions.
Una volta eren 60km aproximadament.
Finalment va arribar diumenge, el dia més emocionant on corria el meu pare i un amic.
En aquesta cursa  les motos es col·loquen en files.
En una categoria hi poden haver 300 participants, ells escalfen motors fins que els hi ordenen que els parin, que baixin de les motos, i es col·loquin al darrera agafant el parafang de la moto corresponent. Durant un minut es provoca un silenci increïble, ni els espectadors ni els pilots diuen res, de cop es posa una sintonia que representa els batecs del cor que fa que vagui més accelerat el teu cor per els nervis a continuació se sent el soroll d’un porc senglar ja que és la mascota d'aquesta cursa i quan menx t’ho esperes  s'acaba el minut tiren un tret a l'aire i ensenyen un cartell per donar la sortida i tots els participants pugen a les seves motos i arrenquen la moto lo més ràpid possible per sortir abans, surten tots, però els últims és trobaran amb taps que és provoquen en alguns trossos de la cursa.
Quan acabin la primera volta aquesta categoria passarà per repostar on cada pilot tindrà alguna persona esperant-la per passar-li gasolina i que puguin fer la segona volta.
A partir d’allà  ja aniran arribant tot seguit donaran  la sortida de les clàssiques i més tard Amigos.
Una gran cursa amb una temperatura molt baixa -12 graus.

Aquí deixo un vídeo de la gran sortida d'Amigos.

NADAL 2012


El nadal es una festa nadalenca que és celebra juntament amb la  família i amics, compartir serenitat i regalar detalls a les famílies i amics.
Aquest nadal com cada any he estat  a casa meva celebrant-ho amb la meva família el dia 25, nadal el celebrem en un centre cívic amb la família del meu pare on ens reunim un cop al any ja que no ens veiem gaire es un dia per explicar-nos l'any les emocions i les nostres diversions.
El dia de reis el celebrem a Viladecavalls mirant la cavalcada amb els amics i recollint caramels més tard després de sopar plegats amb els amics ens anem cada un a casa seva a dormi per despertar-nos i veure regalets sota l'arbre i gaudir de la felicitat dels demes en aquestes dates.